Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση Κλήρωσης της λαχειοφόρου αγοράς των ΑΠΛΑ

Τα δώρα προσέφεραν:

Διήμερη διαμονή στο ERIA resort στα Χανιά από τα www.amea.gr & www.farosfm.gr


Bιβλία που αφορούν στην Ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, την ενέργεια &

Oικιακές σακούλες Ανακύκλωσης από την LivingGreen


Τα νούμερα που κερδίζουν είναι:

701 Διαμονή στο ΕRIA resort

1000 και 614 Σακούλες οικιακής ανακύκλωσης

953 - 902- 57- -58 - 46 - 727 - 729 - 80 - 901 - 3 Βιβλία


Oι τυχεροί να επικοινωνήσουν με τα : 6937236362 ή 6945635838

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Συναυλία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης Για την Ανακύκλωση στην Ανδρο

Το Σάββατο 30 Ιουλίου οι Α.Π.Λ.Α. πραγματοποιήσαν την τρίτη κατά σειρά δημόσια εκδήλωση τους, στο Δημοτικό Σχολείο Κορθίου. Η εκδήλωση – συναυλία έγινε με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού γύρω από το πρόβλημα των σκουπιδιών και την ανακύκλωση στην Άνδρο και περιέλαβε μια σειρά από δραστηριότητες. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός. Η Σύνη Αστρά διηγήθηκε ένα ινδιάνικο οικολογικό παραμύθι που γοήτευσε μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά που ήταν παρόντα, με την καθοδήγηση της Ειρήνης Δράκου, μας πληροφόρησαν με συγκινητικό τρόπο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Άνδρος με τα σκουπίδια σε όλες του τις πτυχές, μέσα από ένα έξυπνο και ευαίσθητο θεατρικό δρώμενο. Ακολούθησε ενημέρωση από την Κάτια Μακρυνίκα, μηχανικό περιβάλλοντος και εκπρόσωπο της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης, για τις επιπτώσεις που έχουν οι ανεξέλεγκτες χωματερές στο άμεσο και ευρύτερο περιβάλλον που τις φιλοξενεί, καθώς και επίδειξη του σωστού τρόπου ανακύκλωσης. Ο Ιωάννης Καράλης και η Αντωνία Νίνου έγραψαν το παιδικό τραγούδι της ανακύκλωσης. Λειτούργησε επίσης ενημερωτικό περίπτερο με υλικό που παρείχε ο Σύλλογος Πιτροφού και Ζαγανιάρη. Το συγκρότημα κρουστών BATALA, μετά από σύντομες εμφανίσεις στο Γαύριο, το Μπατσί και τη Χώρα της Άνδρου την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο το πρωί, μας χόρεψε μέχρι αργά στους ρυθμούς της Samba Reggae.

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Σωματείου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κορθίου. Την υποστήριξη της επίσης παρείχε η ΑΜΕΑ GREEK.gr που προσέφερε το μεγάλο δώρο της λαχειοφόρου αγοράς: δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στο ERIA RESORT HOTEL στα Χανιά της Κρήτης. Η προσφορά ισχύει μέχρι τέλος Αυγούστου. Η εταιρία LIVING GREEN προσέφερε οικιακές τσάντες ανακύκλωσης και βιβλία που αφορούν την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς θα γίνει το Σάββατο 6 Αυγούστου στην συναυλία των LOCOMONDO στο Δημοτικό Γήπεδο της Χώρας. Ο ραδιοφωνικός σταθμός FAROS 906.gr παρείχε τη μουσική υποστήριξη της εκδήλωσης μέσα από τις δισκογραφικές επιλογές του Μιχάλη Γαρύφαλλου. Το Café Centro στο Κόθρι παρείχε την υλικοτεχνική υποστήριξη στο θέμα του ήχου. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρίες AMSTEL, Σάριζα και Golden Star Ferries, τα café-μπαρ-εστιατόρια Sea Satin και Βίντσι και τα Δωμάτια «Ελένη» στο Κόρθι. Οι BATALA προσέφεραν μέρος των εσόδων από τα μπλουζάκια που πουλήθηκαν στη συναυλία. Ευχαριστούμε όλους όσους συνεισέφεραν οικονομικά σε αυτήν την προσπάθεια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον Αντιδήμαρχο Κορθίου Δήμητρη Τηνιακό, την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κορθίου Μαρία Καπερώνη, τον φωτογράφο Δημήτρη Αντωνέλο, την ομάδα πρωτοβουλίας για το Κόρθι για την παραχώρηση εργάτη και τη στήριξη τους, το Σύλλογο Γιαννισαίου, την ομάδα διοργάνωσης εκδηλώσεων MOST WANTED, τους αδελφούς Παπαδημητρίου, το κατάστημα «Μέλι και Κανέλλα», την «Κάβα του Γυαλού» του Γ.Βουραζέρη, τους ψαράδες Νίκο και Γιάννη Ζαγοραίο που παρείχαν τον πάγο για τα νερά και τις μπύρες, τους Δημήτρη Ζάννε και Νίκο Ζαγοραίο για την επόμενη μέρα, τα κορίτσια στο Τουριστικό Περίπτερο Κορθίου, στα εισητήρια και στο μπαρ, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Χωρίς αυτούς δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Τέλος, ευχαριστούμε τους φίλους και τους συντρόφους μας που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε φτάει εώς εδώ.

Ελπίζουμε πως όλοι όσοι ήταν εκεί πέρασαν καλά και έφυγαν λίγο σοφότεροι και πιο προβληματισμένοι. Εμείς πάντως, ναι!

 
Powered by Blogger